TARİHÇEMİZ

Ovacık İlköğretim Okulu  1927 yılında Çevlik mevkiindeki bir evde Muallim Şerif Bey`le 3 derslikli Ovacık Köyü İlkokulu olarak Arap Harfleri ile eğitim öğretime başlamıştır.

   1928 Harf İnkılabı ile hemen Latin harflerine geçilmiş,Okul olarak da 1914 yılında yapılan köy merkezindeki cami kullanılmaya başlanmıştır.

    1932 yılında yapılan iki derslikli okul binasına geçilmiştir.Bu binada eğitim öğretime kalabalık bir öğrenci sayısı ile (Bu sayının çevre köylerden gelen öğrencilerle 200-250 ye

kadar çıktığı görülür)1969 yılına kadar devam edilir.

    1969 yılında 4 derslikli yeni bir okul yapılır, 1970  li yıllarda köyün Firez ve Tekkadın mahallelerine yapılan yeni okullarla merkezdeki okulun öğrenci sayısı azalmaya başlar.Ancak okulların 8 yıllık  ilköğretim okullarına dönüşmesi  ve taşımalı eğitimin gündeme gelmesiyle bina ve derslik sayısı yetersiz kalır.

    1998 yılında 7 derslikli yeni bir bina daha yapılır ve okul taşıma merkezi olarak kabul edilir. Şu anda 1 Müdür Yetkili Öğretmen,1 Anasınıfı öğretmeni,,19 öğrenci ile okulda eğitim öğretim devam etmektedir.

    Ovacık köyü İlkokulu Silifke köylerinde açılan en eski okullardan biridir,bundan dolayı da köyden bir çok kişi okumuştur.  



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi